Om os2022-01-14T18:24:52+00:00

Vores vision

Vores højteknologiske samfund udsætter os dagligt for en vedvarende strøm af informationer og påvirkninger, som konkurrerer om vores opmærksomhed. Det kan bringe os væk fra os selv, væk fra nuet og vores egne værdier.

Vores vision er, at vi, med kombinationen af ridning på islænder og et enestående naturområde, kan genforene mennesket med naturen, og medvirke til mindre stress og mere trivsel.

Den lille, seje islænder er et fantastisk redskab i den henseende, da den tager os længere ud i naturen, end vi kommer på to ben. På hesteryg kommer vi desuden tættere på et dyreliv, der sjældent ses af fodgængere.

Så genfind roen, balancen og nærværet med os. Der er intet så livsbekræftende som ridning på islænder i den danske natur.

PERSONEN BAG         MØD VORES HESTE

Personerne bag

Sabine & Thomas Melgaard

INDEHAVERE

Vi hedder Sabine og Thomas Melgaard, og er så heldige at være indehavere af HippoXplore. Vi har gennem hele vores liv været omgivet af heste, og har begge været aktive ryttere. I dag er det dog kun Sabine som er aktiv indenfor ridningen, hvor Thomas er mest aktiv i form af klap og uddeling af godbidder, men tager ind imellem også en ridetur.

I det daglige vil det være Sabine I møder, og det vil også være hende som varetager rideterapien. Af profession er hun uddannet socialpædagog og har de sidste 16 år arbejdet på socialpædagogiske opholdssteder, efterskoler for unge med særlige forudsætninger samt i udslusning og projektafdelinger. Gennem de sidste år, har Sabine beskæftiget sig med ride & hesteterapi til børn og unge ved siden af sit pædagogiske arbejde.

Vi glæder os til at vise dig vores unikke omgivelser på vores skønne islandske heste.

HESTENE I HIPPOXPLORE

Brynjar f. Helmershus

Brynjar betyder brynje på islandsk. Brynjar er opkaldt efter sin mormor, som hed Brynja, hvilket er den kvindelige pendant af navnet.

Vangsgaards Filur

Filur er en sød shetlænder vallak, som bruges til PonyXpressen samt skovture for mindre børn.

Rósa f. Birkeholm

Rósa betyder rose på islandsk, og er ikke et normalt hestenavn men nærmere et menneskenavn.

Seifur f. Korsbach

Betyder Zeus på islandsk. Seifur har et meget ædelt udtryk hvilket afspejler hans navn rigtig godt. Seifur er lånt ud til Skolerne i Boserup.