Om os2020-10-25T17:31:45+00:00

Vores vision

Vores højteknologiske samfund udsætter os dagligt for en vedvarende strøm af informationer og påvirkninger, som konkurrerer om vores opmærksomhed. Det kan bringe os væk fra os selv, væk fra nuet og vores egne værdier.

Vores vision er, at vi, med kombinationen af ridning på islænder og et enestående naturområde, kan genforene mennesket med naturen, og medvirke til mindre stress og mere trivsel. Samtidigt brænder vi for at udbrede interessen for den danske natur, som er i stærk tilbagegang både hvad angår antallet af arter og størrelsen af naturområder.

Den lille, seje islænder er et fantastisk redskab i den henseende, da den tager os længere ud i naturen, end vi kommer på to ben. På hesteryg kommer vi desuden tættere på et dyreliv, der sjældent ses af fodgængere.

Så genfind roen, balancen og nærværet med os. Der er intet så livsbekræftende som ridning på islænder i Danmarks fedeste rideterræn.

PERSONEN BAG         MØD VORES HESTE

Personerne bag

Sabine & Thomas Melgaard

INDEHAVERE

Vi hedder Sabine og Thomas Melgaard, og er så heldige at have overtaget HippoXplore den 12. August 2018. Vi har gennem hele vores liv været omgivet af heste, og har begge været aktive ryttere. I dag er det dog kun Sabine som er aktiv indenfor ridningen, hvor Thomas er mest aktiv i form af klap og uddeling af godbidder.

I det daglige vil det være Sabine I møder, og det vil også være hende som varetager rideterapien. Af profession er hun uddannet socialpædagog og har de sidste 12 år arbejdet på socialpædagogiske opholdssteder, efterskoler for unge med særlige forudsætninger samt i udslusning og projektafdelinger. Gennem de sidste år, har Sabine beskæftiget sig med ride & hesteterapi til børn og unge ved siden af sit pædagogiske arbejde.

Vi glæder os til at vise dig vores unikke omgivelser på vores skønne islandske heste.

HESTENE I HIPPOXPLORE

Blossi f. Tinghøj

Blossi betyder flamme på islandsk. Blossi har fået sit navn grundet hans røde farve helt uden aftegninger.

Brynjar f. Helmershus

Brynjar betyder brynje på islandsk. Brynjar er opkaldt efter sin mormor, som hed Brynja, hvilket er den kvindelige pendant af navnet.

Vangsgaards Filur

Filur er en sød shetlænder vallak, som bruges til PonyXpressen samt skovture for mindre børn.

Flokki f. Sejlflod

Rauðhetta f. Nyvanggaard

Rauðhetta betyder rødhætte på islandsk. Rauðhetta er en rød-broget hoppe med helt rødt hoved.

Rósa f. Birkeholm

Rósa betyder rose på islandsk, og er ikke et normalt hestenavn men nærmere et menneskenavn.

Seifur f. Korsbach

Betyder Zeus på islandsk. Seifur har et meget ædelt udtryk hvilket afspejler hans navn rigtig godt. Seifur er lånt ud til Skolerne i Boserup.

Vinur f. Vintersminde

Vinur betyder ven eller kammerat på islandsk.